Finntriathlon Vuokatti onnistui hienosti

Finntriathlonin tapahtumakausi käynnistyi juhannusaattona Vuokatissa. Hienot puitteet ja hyvät olosuhteet edesauttoivat vauhdikkaan tapahtumapäivän läpivientiä.

Perusmatkalla pidettiin kovaa vauhtia. Aqua Plus Triathlonin Joona Lehtinen voitti ajalla 1.50,37. Tiukassa kamppailussa toiseksi tuli Koiviston Iskun Jarmo Rissanen ja kolmanneksi Pro Victorian Panu Lieto. Naisten perusmatkan nopein oli Stamina Triathlon Clubin Lumi Laitinen ajalla 2.10,01. Toiseksi tuli Oona Kettunen ja kolmanneksi pro Victorian Vilma Puttonen.

Vuokatti oli myös nuorten Suomen cupin osakilpailu. Päivän kovinta vauhtia piti M19-sarjan Aqua Plus Triathlonin Alex Sundstedt. Naisten Suomen Cupin nopein oli Oulu Triathlon & Cyclingin 17-vuotiaiden sarjan Kaisa Keränen.

Lauri Lepistö hiihtäjien mittelön ykkönen

Miesten juhannuspikasarjassa kilpailtiin samalla hiihtäjien epävirallisesta triathlonin MM-tittelistä. Koko kilpailun nopein oli Lauri Lepistö, joka jätti toiseksi tulleen Markus Vuorelan lähes kahden minuutin päähän. Pyöräongelmista kärsinyt Olli-Pekka Laitila oli kuudes.

Ristomatti Hakola ei ennakkokaavailuista huolimatta ilmestynyt starttiviivalle, mutta oli kannustamassa hiihtokavereita päivän aikana.

Naisten juhannuspikakilpailun voitti Triathlon Club Heinolan Mira Leskinen.

Vuokatti Sport ja Finntriathlon sujuvassa yhteistyössä

Finntriathlon Vuokatti järjestettiin ensimmäistä kertaa yhteistyössä Finntriathlonin ja Vuokatin kesken. Molemmat osapuolet olivat todella tyytyväisiä päivään.

– Loimme hienon juhannustapahtuman kestävyysurheilun ystäville Vuokattiin erittäin sujuvassa yhteistyössä Vuokatti Sportin ja Vuokatin kanssa. Päivästä tuli paljon positiivista palautetta, jonka pohjalta tapahtumaa voidaan kehittää jatkossa, Antti Hagqvist Finntriathlonilta kertoi.

Samoilla linjoilla oli myös Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Mari Varjonen.

– Äärettömän hieno tapahtuma, joka tänä vuonna nousi täysin uudelle tasolle. Läpi tapahtuman vallitsi ammattimainen ote, jota lopulta myös sää suosi. Paljon iloisia kilpailijoita ja iloisia talkoolaisia. Suuri kiitos järjestelyorganisaatiolle, kaikille osallistujille, vapaaehtoisille ja katsojille. Ensi juhannuksena nähdään triathlonin merkeissä uudestaan.

Seuraava Finntriathlon Jorosissa heinäkuussa

Finntriathlon-karavaani suuntaan seuraavaksi Joroisiin, jossa kilpaillaan perusmatkan SM-mitaleista heinäkuussa. Joroisissa tapahtumia on tarjolla kahtena päivänä, kun ohjelmassa ovat perusmatkan lisäksi myös sprintti, viesti ja lasten kilpailu.

Vuokatin kaikki tulokset:
TULOKSET