FINNTRIATHLON PALAA SUOMALAISOMISTUKSEEN JA UUDISTUU

Perinteisin suomalainen triathlonbrändi Finntriathlon siirtyy takaisin suomalaisomistukseen, kun Ironcoaching Oy ostaa Finntriahlonin IRONMAN Oy:lta. Samalla brändistä tulee kiinteä osa The Home of Sports -kokonaisuutta.

Finntriathlon on suomalaisen triathlonin vanhin tapahtumatoimija, jonka juuret ulottuvat 1980-luvun alkuun. Ensimmäinen Finntriathlon järjestettiin Joroisissa vuonna 1983.

Suomalaisen triathlon kasvutarina sai uuden käänteen, kun IRONMAN osti Finntriathlonin vuonna 2020, mutta nyt brändi ja tapahtuma palaavat suomalaisomistukseen.

– IRONMAN on vahva toimija, mutta sen pääpaino on luonnollisesti IRONMAN-tapahtumien kehittämisessä. Jotta suomalainen triathlon ja Finntriathlon-tapahtuvat eivät jää paitsioon, halusimme tehdä tällaisen ratkaisun, Antti Hagqvist Ironcoaching Oy:stä kertoo.

Vuonna 2024 järjestetään kolme tapahtumaa

Finntriathlon järjestää vuonna 2024 kolme triathlontapahtumaa; Joroisissa, Vierumäellä ja Vuokatissa. Joroinen ja Vierumäki ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa triathlonkalenterissa, mutta uutena tulokkaana Vuokatti liittyy mukaan.

– Vuokatissa on järjestetty triathlontapahtumaa juhannuksena, ja näimme tapahtuman olevan oivallinen lisä Finntriathlonin tapahtumakenttään. Vuokatin tapahtuma tehdään kiinteässä yhteistyössä Vuokatti Sportin kanssa, Antti Hagqvist toteaa.

Finntriathlon uudistuu kaupan myötä vahvasti. Uusi Finntriathlon haluaa aktivoitua triathlon- ja kestävyysliikuntakentässä monella eri tasolla.

– Haluamme tarjota lajin harrastajille tapahtuman lisäksi paljon muutakin. Luvassa on podcastia, leirejä, harjoitusohjelmia, vinkkejä harjoitteluun, lajikouluja ja oheistapahtumia, Hagqvist sanoo.

Osa isoa kokonaisuutta

Finntriathlonin uusi kotipesä on The Home of Sports. Urheilun kotiin on rakentunut lyhyessä ajassa mittava määrä tapahtumia ja paljon aktiivisille kuntoilijoille tärkeitä sisältöjä.

– Kehitämme The Home of Sports -kokonaisuutta määrätietoisesti ja luomme sen alle erilaisia ja erikokoisia tapahtumia. Oleellinen asia on liikkujille arvoa tuovan sisällön tuottaminen ja sen jakaminen, myös Finntriathlonin osalta, Kalle Kotiranta Ironcoaching Oy:stä sanoo.

Finntriathlon-tapahtumien ilmoittautuminen avataan 14.2.2024.