Junioritiimi

Junioritiimin kausi, osa 1

Kausi vierähti taas kerran todella nopeasti Suomen lyhyen kesän myötä. Kilpailukausi 2017 oli täynnä sekä onnistumisia että epäonnistumisia ja kilpailukalenteriin mahtui parisenkymmentä kilpailua.

Kausi alkoi SM-sprintillä Vantaalla. Viime vuoden pronssimitali vaihtui kullaksi ja saavutin ensimmäisen sprintti SM-kultamitalin.
Juoksuosuudella jalat olivat todella tyhjät kovan pyöräosuuden takia mutta Sportyfeel- energiageelien avulla sain tarvittavat voimat, jotka tarvittiin kisan voittamiseen.

Kauden toinen pääkisa puolimatkan SM-kilpailu kilpailtiin Joroisissa. Kilpailuun olin panostanut todella paljon ja odotukset olivat korkealla kahden vuoden voittoputken myötä. Kilpailu lähti käyntiin ok uinnilla (1,9km) jonka jälkeen hyppäsin pyörän päälle hyvissä asetelmissa oman ikäluokan kakkosena. Pyörän menomatkalla oli myötätuulta ja pääsin hyvään vauhtiin pyörällä. Ohitin hyvin porukkaa ja siirryin oman ikäsarjan kärkeen. Pyörän paluumatkalla alkoivat pienet krampit haittaamaan polkemista ja jouduin himmaamaan vauhtia. Pyöräosuudella (90km) olin kasvattanut eroa 15min seuraavaan oman sarjan kilpailijaan. Juoksu (21,1km) lähti yllättävän hyvin käyntiin ja jalat tuntuivat hyviltä pyörän päällä tulleista ongelmista huolimatta. 3km juoksun jälkeen krampit palasivat, ja tällä kertaa todella kovat krampit. Etureidet löivät aivan lukkoon ja oli pakko heittäytyä selälleen venyttelemään jalkoja auki. Sinnittelin 7km, eli kierroksen krampeissa ja kivuissa ja päätin lopulta jättää leikin kesken, että säästyisin pahemmilta vammoilta. Tällä hetkellä olin vielä 8min johdossa ja ilman kramppeja SM-kulta olisi ollut erittäin todennäköistä. Kisa harmitti todella paljon ja kisaan oltiin valmistauduttu vuoden verran. Eniten kisassa harmitti se, että uinti ja pyörä olivat sujuneet todella hyvin ja hyvällä juoksulla olisi oma aika ollut hyvä. Pyörän kova vauhti ja pieni nestehukka saattoivat vaikuttaa siihen, että krampit alkoivat.

Kauden viimeinen SM-kisa, johon osallistuin, kisattiin SM-maastotriathlonissa. Kisaan lähdin hyvin mielin ja voitto oli tähtäimessä. Uinnista nousin kokonaiskilpailun ykkösenä, yleisen sarjan miestenkin edellä. Juoksun jälkeen voittajana maaliin pääseminen oli todella helpottavaa ja kauden päättäminen toiseen kultamitaliin tuntui hyvältä.

Vaikka kauteni ei mennyt aivan suunitelmien mukaisesti, voin kuitenkin olla tyytyväinen saavutuksiini. Kaksi SM-kultaa ja jokaisesta kilpailusta, joissa tulin maaliin podiumpaikka, joten en voi olla kuin tyytyväinen. Tähän en ollut aikaisempiin vuosiin nähden onnistunut. Haluan myöskin erityisesti kiittää Sportyfeelia, joiden tuotteiden avulla selviydyin sekä kevyistä treeneistä että kovista kisoista. Urheilujuomat ja energiageelit antoivat energiaa kisoihin sekä treeneihin ja heti treenin jälkeen maistui hyvin Sportyfeel-palautusjuoma, joka auttoi palautumisen kanssa.

Nykypäivänä Suomessa on todella vaikeata saada yhteistyökumppaneita ja siksi olenkin etuoikeutettu saanneeni tehdä yhteistyötä kanssanne!

Kiitän menneestä kaudesta ja hyvää loppuvuotta!

Ystävällisin terveisin Robin Jalkanen